ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ Δ. ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ

Η απόφαση του Δ.Σ όπως είναι αναρτημένη στη Διάυγεια:
ΑΠΟΦΑΣΗ 38/2015 Δ.Σ. ΖΑΓΟΡΑΣ

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΓΟΡΑΣ ΜΟΥΡΕΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15;

Α. Να φέρει το θέμα προς συζήτηση 6 μήνες αργότερα, ωστε να είναι τετελεσμένο γεγονός η υποβάθμιση. Η Δημοτική Αρχή συχεχώς ανέβαλε το θέμα που κατέθεσε η Λαική Συσπείρωση στις 10 Οκτώβρη 2014 και αφορούσε την υποβάθμιση με δικαιολογίες στην αρχή πως "δεν είδε" το θέμα της Λαικής Συσπείρωσης, έπειτα πως πρόκειται να συγκαλέσει έκτακτο Συμβούλιο, στη συνέχεια πως θέλει να καλέσει όλους τους συλλόγους γονέων του Δήμου, μετέπειτα σκόπιμα έφερε το θέμα σε κάποιο συμβούλιο τελευταίο (43ο θέμα) ωστε να αναβληθεί για επόμενο Συμβούλιο για να καταλήξει να συζητηθεί αναγκαστικά αφου η Διευθυνση Πρωτοβάθμιας ζητούσε τη θέση του Δήμου για τυχόν μελλοντικές συγχωνέυσεις!!!

Β. Να καλύπτει τον πρώην υπουργό Παιδείας Λοβέρδο κατα την επίσκεψη του στο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς τον περασμένο Νοέμβρη.

Ο υπουργός ήρθε αφού ήταν κρυμμένος επί δίωρο στο Καράβωμα, όχι για να δει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του δήμου μας αλλά για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αγροτών και εργαζομένων της περιοχής μας. Γι αυτό και δεν επέλεξε να κατευθυνθεί στα Σχολεία της Τσαγκαράδας όπως είχε ανακοινώσει η ιστοσελίδα του Υπουργείου του, αλλά προτίμησε να παίζει κρυφτούλι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Στην επίσκεψη του αυτή προκαλεί ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου και η Δημοτική Αρχή που επεδίωξε να του παρέχει κάλυψη αδιαφορώντας να του εκφράσει τα προβλήματα των σχολείων της περιοχής μας.


Γ.  Η συζήτηση κατέληξε στο να μην υπάρχει θέση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβάθμιση που έγινε. Μέσα απο γενικολογίες και αοριστίες η Δημοτική Αρχή τοποθετήθηκε με ασάφεια αναφέροντας πως δεν επιθυμούμε περαιτέρω συγχωνεύσεις σχολείων αποκρύπτωτνας την απραξία της ολο το προηγούμενο διάστημα. Την θέση της Δημοτικής Αρχής ψήφισαν ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφείας (παράταξη του  Π. Κουτσάφτη) και ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Παράταξης της κ. Μαρίας Σαμαρά (Εκτός του κ. Απ. Κατσιφού που ψήφισε την πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης)

Δ. Η Λαική Συσπείρωση κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η προταση της,  αποβλέπει στις σύγχρονες ανάγκες μάθησης για ολόπλευση γνώση και στέρεες βάσεις των παιδιών. Πατάει πάνω στα σύγχρονα προβλήματα των παιδιών και των γονιών τους, την οικονομική ασφυξία στα λαικά νοικοκυριά και στις ιδιαιτερότητες του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.
 Η πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης περιλαμβάνει την αναβάθμιση του Ενιαίου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς σε 10θέσιο, την αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ανηλίου σε 6θέσιο και την αναβάθμιση όλων των 2θέσιων σχολείων σε 3θέσια, ώστε να μην υπάρχει σχολείο στο δήμο μας κάτω απο 3 τάξεις.
Την πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης εκτός απο τους 2 Δημοτικούς Συμβούλους υπερψήφισε και ο Δ.Σ κ. Απ. Κατσιφός.

Ε. Χέρι -Χέρι η Συμπολίτευση με την Μείζονα Αντιπολίτευση για τα ποιο σημαντικά θέματα του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου, πραγματικοί υποστηρικτές των Συγκυβερνήσεων είτε είναι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Αλωστε όπως καθημερινά αποδεικνύεται πρόκειται για συνέχιση της ίδιας βάρβαρης πολιτικής για τα λαϊκά συμφέροντα.

ΣΤ. Η Λαική Συσπείρωση συνεχίζει τον αγώνα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για τα διακαιώματα των εργαζομένων, του λαού μας, για μια Παιδεία που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η απόφαση του Δ.Σ όπως είναι αναρτημένη στη Διάυγεια:
ΑΠΟΦΑΣΗ 38/2015 Δ.Σ. ΖΑΓΟΡΑΣ